Werkgroep Leeuwarder Bos

De werkgroep Leeuwarder Bos heeft dringend behoefte aan uitbreiding. Op dit moment is Jan Hilverda, bestuurslid van het wijkpanel de enige deelnemer. Hij vertegenwoordigt de bewoners van Bilgaard in de belangengroep Leeuwarder Bos van de gemeente Leeuwarden en is de contactpersoon tussen het wijkpanel en de gemeente op dit gebied.

Wilt u ook meedenken en doen in de werkgroep Leeuwarder Bos dan kunt u dit via het contactformulier aan ons laten weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Delen Leeuwarder Bos tijdelijk niet toegankelijk
Het Leeuwarder Bos kampt al een tijd met de naweeën van de fikse najaarsstorm in 2013. Helaas is hierdoor een aanzienlijk deel van dit productiebos verloren gegaan. Het bos wordt sindsdien nauwlettend in de gaten gehouden. De afgelopen tijd (voorjaar 2016) is gebleken dat er nog steeds beschadigde bomen afbreken, waardoor in delen van het bos de veiligheid voor bezoekers niet gegarandeerd kan worden. Daarom zijn per direct delen van het bos (zie kaartje) afgesloten. Ter plaatse is met borden aangegeven welke delen van het bos niet toegankelijk zijn

Kaart Leeuwarder Bos

Voedselbos
Er komt een voedselbos in het Leeuwarder bos, achter de “Volkstuinen” aan de Vierhuisterweg.
Op zaterdag 2 april 2016 was er een plantdag De initiatiefneemster hiervoor is voedselbos deskundige Anastasia Limareva. Het terrein met omgewaaide bomen in het Leeuwarden bos zal worden getransformeerd tot voedselbos. Het blijft bos, maar nu met veel lekker en bijzonder voedsel.
Een voedselbos is een milieuvriendelijk landbouwsysteem met een hoge natuurwaarde.

Achter volkstuinen

Het doel is een eetbaar landschap te realiseren met educatieve en recreatieve waarde. Mensen vanuit heel Leeuwarden en omgeving kunnen meegenieten van eetbare vruchten, noten, en bessen.
Het wordt een publieks toegankelijk plek.
Ontwerp Voedselbos Leeuwarden.
Ontwerp Voedselbos Leeuwarden. Door: Anastasia Limareva